Tervetuloa matkalle maalaismaisemaan!

Esimerkki maalaismaiseman muutoksesta 2000-luvun aikana.

Esimerkki maalaismaiseman muutoksesta 2000-luvun aikana.

Tällä sivustolla esitellään valokuvien avulla suomalaista maalaismaisemaa ja sen viimeaikaisia muutoksia. Haluamme näyttää havainnollisesti, millä tavoin maaseutumme on muuttunut 2000-luvun aikana.

Maiseman muutokset ovat usein hitaita ja tapahtuvat vähitellen. Tämän vuoksi ne jäävät monesti tiedostamatta. Tämän sivuston tavoite on herättää huomaamaan nämä muutokset, ja tarjota eväitä yhteiskunnallisen keskustelun pohjaksi. Millaista maisemaa sinä arvostat? Millä tavoin maisemat ovat muuttumassa? Mistä muutokset johtuvat? Mitä mieltä sinä olet tapahtuneista muutoksista?

Valokuvat esittelevät maalaismaisemia Suomen eri osista. Kuvat on järjestetty siten, että peräkkäin esitetään aina samalta paikalta 5–15 vuoden välein otetut kaksi valokuvaa. Tavanomaisten peltonäkymien ohella esitellään erikseen arvokkaita perinnebiotooppeja.

Tausta–sivu tarjoaa yksityiskohtaisempaa tietoa tällä sivustolla käytetyistä kuva-aineistoista.

Luokkahuone sisältää koululaisille ja muille maiseman muutoksista kiinnostuneille tarkoitettuja harjoitustehtäviä. Niiden avulla voit miettiä maisemaan ja sen muutoksiin liittyviä kysymyksiä.

Linkit antavat lisätietoa sinua kiinnostavista aiheista.

Oheisen linkin kautta voit siirtyä hankkeen Facebook-sivulle. Siellä voit jakaa omia maisema-aiheisia valokuviasi, kommentoida kuvia ja keskustella muiden aihepiiristä kiinnostuneiden kanssa.

Muuttuva maalaismaisema Facebook:ssa